PTinfo

PTinfo

Már a Belorusz pályaudvaron az Aeroexpressz

2009. szeptember 01. - mestska

A Seremetyovora, Moszkva második legnagyobb repterére kijáró gyorsvasút augusztus 28-tóla belvároshoz közelebb elhelyezkedő Belorusz pályaudvarra jár a korábbi végállomás Szavjolovszki pályaudvar helyett. Az oka a változatásnak, hogy 2015-ig szeretnék a Belorsuz pályaudvart az összes reptéri gyorsvasút végállomásává tenni, s már a pályaudvaron biztosítani a check-in procedúrákat.

A három nagy moszkvai repülőtérre (utasforgalom sorrendjében: Domogyedovo, Seremetyevo, Vnukovo) kifutó gyorsvasutak ugyanis jelenleg három különböző pályaudvarra futnak be, a Domogyedovo esetén a Paveleckij, a Seremetyevonál a Szavjolovszkij, a Vnukovonál a Kijevi pályaudvar volt a célpont. 

Az Orosz Államvasutak Aeroexpressz nevű leányvállalata üzemeltetésében működő reptéri gyorsvasutak intenzív fejlődési pályát vettek az elmúlt években, s igaz ez a most módosult seremetyevoi vonalra is. Az első vasúti összeköttetés Seremetyevo felé 2004 novemberében nyitott meg, összekötve a Szavjolovszkij pályaudvart Lobnyja állomással, mely 7 kilométerre feküdt a reptértől. A hiányzó szakaszt taxival, vagy busszal kellett megtenni az utasoknak,egészen 2008 júniusáig, a második szakasz átadásáig. Az új szakasz immár közvetlenül összekapcsolta Seremetyovo kettes terminálját Moszkvával, a vasútállomás közvetlenül elérhető a repülőtérről. A most átadott szakasszal pedig immár közvetlenül a belváros is elérhetővé vált.

A menetidő a két végállomás között 35 perc, egy közbenső megállással a Szavjolovszkij pályaudvaron. A Transzmasholding által gyártott szerelvények 30 percenként indulnak mindkét irányba. A menetjegy ára egy irányba mintegy 1500 forintnyi összeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr351348298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Von Teese 2009.09.01. 13:28:04

Jó ez, hogy az oroszok is követik a nyugati trendeket. Vagy már korábban is volt nálluk reptéri vasút, más városban?

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.09.01. 14:11:20

egyszerűen nem fért a fejembe, mit keres a seremetyevó belorussziában, aztán leesett :)

mondjuk a "2015-ig" impozáns terv. ehhez komoly új pályákat kell építeni? odakünn 10 km kétvágányú pálya lepakolása nem tétel.

mestska · http://cities.blog.hu 2009.09.02. 19:10:57

@Radio Free Aberrania:

Igazából ezt a kérdést passzolom, de szerintem nem kellenek nagy vágányépítések.
süti beállítások módosítása