PTinfo

PTinfo

3D metróállomások Szöulból

2010. április 26. - mestska

Aki kíváncsi arra, hogy hogy az intenzíven fejlődő szöuli metróhálózat állomásai, annak tudom ajánlani a szöuli önkormányzat (igen, ez egy hivatalos projekt) vonatkozó honlapját, melyen valamennyi állomást megtekinthetjük 3d-s képek segítségével, hasonlóan a Google Street View szolgáltatásához. Mivel az állomások száma a háromszázhoz közelít, felszíni, és mélyállomásokkal egyaránt, így lehet mit nézegetni.

A rendszer használata elég egyszerű. Keressük meg, és válasszuk ki a minket érdeklő állomást, majd az állomáson elhelyezett információs ikonra kattintsunk duplán. Jöhet a kérdés: hogy találjuk meg a minket érdeklő állomást, ha nem annyira megy a koreai? Egszerű: nyissunk meg egy másik ablakban egy, a szöuli metróhálózatot sematikusan ábrázoló térképet, és használjuk azt igazodási pontként. A 3D-s metróállomásokat tartalmazó térkép a városháza, azaz a City Hall megállótól indul alapbeállításként, az egyes, és kettes vonal metszéspontjától.

Amennyiben bejutottunk egy állomásra, egyből két ablak is felugrik. A nagyobbikon az állomás sematikus térbeli rajza lesz átható, a kisebbikben pedig a már említett 3D-s képekből összefűzött szolgáltatás. Ahová odakattintunk az állomás térbeli rajzán, azt a képet mutatja a fotó, de természetesen lépkedni is lehet. (bár ez nálam elég lassan megy)

Azt azért tegyük hozzá, hogy a magyar metróállomások mindegyikéről is rendelkezésre áll 3d-s rajz, igaz csak papíralapon :)

A budapesti rajz a Fővárosi blogrólvaló, lusta voltam bescannelni, ha már fenn van a metszetek egy része a neten :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr11954097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gramercy 2010.04.26. 23:33:45

a kalvin ter erdekes lesz, amikor majd villamos + 3 metro lesz egymas alatt :)

mestska · http://cities.blog.hu 2010.04.27. 09:56:56

@gramercy:

Én a párizsi Chateletre lennék kíváncsi, arról komplex teljes térképet még nem láttam :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.27. 14:05:27

az első kép alapján jó meredekre tervezték arra a mozgólépcsőket :)
már inkább mozgólétrák...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.27. 14:06:21

@mestska: a chateletről van ilyen rajz, de az alkotója még az állomáson bolyong. amint kitalál belőle, azonnal szkenneljük és publikáljuk a rajzot.
süti beállítások módosítása