PTinfo

PTinfo

85. MAX

2010. december 04. - mestska

Az amerikai villamos meg light rail üzemek közül a portlandi fejlődik az egyik leggyorsabban, már ezen a blogon is szó volt róla többször (a leghosszabban itt).  December elsején újabb megállóval bővült a helyi MAX (Metropolitan Area Express), immár a 85-ik megállót adták át a 84 kilométeres hálózaton. 

Siemens S70 megy... (fotó: TriMet)

A most átadott állomás az 1986-ban (elsőként) megnyitott kék vonalon helyezkedik el, közbenső megállóként. A Civic Drive elnevezésű új megállási pont Greshamben, Portland 100 ezres elővárosában helyezkedik el. Greshamet már korábban is kiszolgálta több megálló, má a kezdetek óta. A Civic Drive kiépítése azonban mindössze 10 évvel később, 1996-ban kezdődött el, három évre rá, miután elfogadták Gresham új fejlesztési tervét.

Bombardier jön (fotó: TriMet)

A fejlesztési terv értelmében az új megálló egy vegyes beépítésű (lakónegyedtől az oktatásig és a bevásárlásig) új építésű negyedet szolgált volna ki, a kiépülés mértéke azonban olyan lassú volt, hogy a vonal üzemeltetője nem vállalta a megálló befejezését abban az évben. Erre mindössze idén került sor, 14 évvel az állomás építésének elkezdése után. A félkész állapotban lévő állomást az átmeneti időszakban biztonsági okokból körbekerítették.

Landmark (fotó: TriMet)

A megvalósítás összesen három millió dollárba került, melyből 1,2 milliót az FTA, a Szövetségi Közlekedési Hivatal, 1,8 milliót pedig a portlandi regionális kormányzat állt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr682493477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása