PTinfo

PTinfo

Ezt szerettétek 2011-ben - a top 10

2012. január 04. - mestska

Ilyen poszt nem volt még a blogon, de ha már mindenhol máshol hasonló összefoglalók vannak így új év táján (mindenkinek boldogat!), a szokásos szülinapi statisztika helyett miért ne nézzük meg, ti mit szerettetek, mit olvastatok leginkább ebben az évben a megjelent 75 bejegyzésből. Íme tehát a 10 legolvasottabb 2011-es bejegyzés listája, aki nem olvasta valamelyiket, pótolja!

10. Kifutott a városba az első szegedi PESA

Bizony-bizony, hazánk idei talán legfontosabb villamosos eseménye, az első szegedi alacsonypadlós kocsi megérkezése sokak számára örömteli volt, itt pedig bőszen olvastátok az erről készült összefoglalót. Hajrá Szeged, jövőre jön a többi kocsi!

 

Magyarország legújabb villamosa (fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

9. Tolongás Debrecenben

A debreceni villamostenderről készült összefoglaló éppen megelőzte az előzőleg említett szegedi posztot, megcsípve ezzel a kilencedik helyet az olvasottsági listában. Számosan indultak Debrecenben, végül a szokásosnak mondható KDB ülés után végre valóban sikerült eredményt hirdetni, a CAF-ot nevezve meg nyertesnek. Az első kocsik 2013-ban érkezhetnek meg a városba. 

Debrecennek ilyen villamosa lesz (forrás: CAF)

Érdekességképpen megjegyzem, hogy a harmadik, villamostendert lebonyolító város, Miskolc, és az ennek kapcsán megjelent bejegyzések nem fértek bele a 10 legolvasottabb oldal közé, mindössze a 34. helyen végzett az ezzel foglalkozó poszt.

8. Citrom és pisztácia

Az új reimsi villamosüzemről és pezsgőspohár orrú színes kocsijairól szóló bejegyzés szinte bizonyos volt, hogy az élmezőnyben végez, hiszen a karakteres megjelenés a laikusok figyelmét is felkeltette.

Sokszínű (fotó: CitaroG)

 

7. Elindultak a kapszulaautók a Heathrow-n

Talán a PTinfo adott először hosszabb beszámolót a magyar médiában az új londni reptéri kapszulaaut rendszerről, így nem csoda a magas olvasottság, a bejegyzést több oldal is átvette. Hogy ilyen lesz-e a jövő vagy a kisérlet hamvába hul, még nem tudni, mindenesetre nagyon sci-fi szagú a dolog. Ja, és úgy tűnik a kapszulaautó szót is sikerült elterjeszteni :)

Ez a jövő? (fotó: Dave A. Flett)

6. Malmö alatt vonattal: a Citytunneln

Az év egyik leglátogatottabb bejegyzése január 1-én került ki, úgy tűnik, jót tett a látogatottságnak az otthon a bulizás másnapi sebeit nyalogatók üveges szemekkel meredők hada :)

Az új vonal felszíni szakasza is dizájnos (fotó: Anders Rorgren)

5. Milyen villamosa lesz Londonnak? 

London mint mindig, most is kulcsszó volt, sokan nem is tudták, hogy villamos is van Londonban. Végül kiderült, hogy Stadlerek lesznek az új kocsik.

London megújul (fotó: www.transportbriefing.co.uk)

4. Pöpec kínai villamos Iránban

Egyértelműen a PTinfon jelent meg az első magyar nyelvű tudósítás az új üzemről, de a poszt írása közben az is kiderült, a nagyobb nyelveken is kevés info állt rendelkezésre a témáról, így komoly előrehaladást kellett tanusítanom a fárszi nyelvben a poszt megírása során. Kínai villamos pedig azóta sincs Európában.

Kínai kocsi (fotó: Mohammad Zaernia, www.jamejamonline.ir)

3. A mozgólépcső menetrendje

A Volánbusz és BKV térképeivel foglalkozó interjú-bejegyzés idén is a legolvasottabbak közé tartozott, bár már több, mint két éves a bejegyzés, úgy tűnik van keletje az interjúknak a blogon. Ezúttal a mozgólépcsők rejtelmeibe lettek beavatva az olvasók, köszönhetően Jangel Mátyásnak és a BKV-nak. Olvassátok továbbra is őket!

2. Hogy hívják a reptereket?

Az átnevezési mizéria egyik szereplője a reptér lett (azóta sem érteni a reptéri buszon a bemondásokat), ennek kapcsán némi statisztikát készítettem, máshol vajon mi a szokás a repterek elnevezésében. A bejegyzés aztán a legtöbbször kommentelt és a legtöbbet moderált lett, egyesek nem értik meg, mit szabad egy szakmai jellegű blogon.

1. Fura egy üléselrendezés

A tavalyi év legolvasottabb bejegyzése óriási meglepetésre egy gyorsan megírt kis szórakoztató poszt lett, a koreai metró üléselrendezésének módosításának kisérletéről. Amikor ránéztem egyszer a statisztikára, azt hittem elromlott. Valószínűleg a blog teljes történetének is ez a legolvasottabb bejegyzése. 

Jobb a középső ülés? (fotó: blog.naver.com/akwdmffozhkr)

Érdekességképpen pár info még a tavalyi évből:

  • Összesen 2007 kommentet tettetek a 75 bejegyzéshez, egy rétegblognál ez nem is annyira rossz
  • A legolvasottabb, még 2010-ben publikált bejegyzés a ma is aktuális Magyar Nemzeti Villamos lett
  • A legolvasottabb, még 2009-ben publikált bejegyzés a már említett Új, klassz térképek a Volánbusznál interjú lett
  • Az Index és az Index fórumok mellett számos látogató érkezett a Facebookról, a hvg.hu-ról, az Építős, Urbanista, Hamster, Vastagbőr, Fővárosi, Omnibusz, Városban blogokról és az iho.hu-ról, köszönet nekik és mindenki másnak, aki linkelte az oldalam
  • A facebookról érkező forgalom 119%-kal nőtt
  • A látogatásoknak már 2,2%-a érkezik mobilról, tavaly ez még csak 0,5% volt
  • Tavaly összesen 121 országból látogattak el legalább egyszer a PTinfora, érdekes módon a csehek eltűntek a látogatók közül, a tavalyi 3.-ról a 10. helyre zuhantak vissza 

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr893517923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jazzcool 2012.01.04. 21:39:06

tényleg meglepő sorrend alakult ki. jó posztolást 2012-ben is!

Rocko- 2012.01.05. 11:53:56

asszem az 1) 3)-at elolvasom.

Londonban akkor jobbkormányos metro van?

zum trucc 2012.01.05. 13:19:16

Alkalmi látogatód vagyok, de azért megalapozottnak érzem az elismerésemet, csináld így tovább.

Rocko- 2012.01.06. 12:55:19

@mestska: az a kettő (egyelőre) megvolt.
a mozgólépcsős érdekes volt, tetszett.
süti beállítások módosítása