PTinfo

PTinfo

A nap fotója: Pripjatyi busztérkép

2013. július 08. - mestska

Pripjaty nevét szinte bizonyosan mindenki ismeri, de ha valaki még sem ismerné: Pripjaty volt a csernobili térség modern központja, a szocialista mintaváros, közel 50 ezer lakóval, melyet teljesen kiürítettetek a balesetet követő második napon. Ma a város üres házak és utcák halmaza, teljesen kifosztva. Az állapotok jól tükröződnek a hetvenes években épült buszpályaudvaron is, ahol nagyjából egy dolog maradt egyben, a környék autóbusz-hálózatát bemutató térkép. Hihetetlen, hogy ezt még sem a vandálok, sem az idő vasfoga nem rágta meg.

Csernobil a térkép középső részén végighúzódó vízszintes vonal keleti végén van, Pripjaty közvetlenül felette, kicsit nagyobb körrel ábrázolva. A térkép számos más lakatlan települést is ábrázol: Vilcsa, Polesszkoje, Gyitjatki egyaránt ott van a térképen, hogy csak az egykori nagyobb városok legyenek említve.

Mementó egy másik korból.

pripjaty_buszterkep.jpg

A fotót Matt Shalvatis készítette és itt érhető el nagyobb méretben.

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközledési hírekre, érdekességekre, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr215395036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi köze a dollárnak Karlovy Varyhoz? 2013.07.08. 16:05:05

Nem csak annyi, hogy aki díjat nyer az itt rendezett filmfesztiválon, az tömérdek zöldhasúhoz juthat. Bármily hihetetlen, az itt megbújó kisvárosból indult világhódító útjára a gazdagság és az Excel cella rögzítésének egyetemes szimbóluma: a dollár. De...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2013.07.08. 12:23:48

Félelmetes, és egyben lenyűgöző látvány lehet Csernobil és környéke. :)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.07.08. 14:58:29

klassz, és kösz a nagyméretű képhez a linket - egyáltalán nem divat ez manapság...

KeMa 2013.07.08. 16:08:54

Na, ez a térkép nekem kimaradt, pedig ezen a buszpályaudvaron voltam.
süti beállítások módosítása