PTinfo

PTinfo

Ajándékot kaptak a párizsiak

2013. december 24. - mestska

Mikor ez a bejegyzés megjelenik, épp mindenki fát fog díszíteni vagy ajándékot fog be- vagy kicsomagolni, de a téma viszont abszolút aktuális és idevaló. Párizsban ugyanis szintén készülnek a karácsonyra és ennek szellemében a nyolcas metró egyik kocsijának belső terét plafontól-padlóig teljesen becsomagolták. Az ülések, a kapaszkodók, az ablakok minden rózsaszín-vörös-bordó karácsonyi csomagolópapírban pompázott.

paris_ligne8_karacsony1.jpg

A kocsi burkolását december 20-án, reggel 6 és 8 között hajtotta végre a SISA PROD nevű belga-francia produkciós iroda, akik persze ettől rögtön ismertek lettek és lényegében végiginterjúzták a francia csatornákat. Nem rossz promóció egy olyan cégnek, ami 2013 szeptemberében, négy hónapja alakult.

Hozzáteszem, hogy az RATP-től, a párizsi tömegközlekedési üzemeltető cégtől nem kaptak engedélyt a tevékenységre, a cégnél valószínűleg annyira nem is voltak boldogok, hiszen a szerelvényt ki is állították a forgalomból, hogy leszedjék azt a dekorációt, ami amúgy az utasok szeme láttára került fel. (itt látható a saját felvételük a dekoráció folyamatáról). Ezen nincs mit csodálkozni, a papírokkal a kocsi tűzveszélyessége jelentősen megnőtt.

paris_ligne8_karacsony3.jpg

paris_ligne8_karacsony2.jpg

A fiatalok mindenesetre lelkesek, állításuk szerint az RATP segítségével az egész vonatot becsomagolták volna. (hogy a tűzoltók ehhez mit szólnának, az más kérdés....) Nyilatkozataik alapján nem szerettek volna semmilyen sérülést okozni a járműben, az összes dekoráció könnyen eltávolítható.

paris_ligne8_karacsony4.jpg

Ti mit tennétek, ha valaki elkezdené a metrót dekorálni, miközben utaztok rajta vagy épp egy ilyen kidekorált szerelvénybe lépnétek be?

Mindenkinek boldog karácsonyt!

Az összes fotó a SISA PROD Facebook oldaláról származik. 

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközlekedési hírekre, érdekességekre, ha érdekel, mi van a hazai és külföldi villamosokkal, trolikkal, metrókkal, vonatokkal és sok más eszközzel, milyen irányba halad a technológiai fejlődés vagy épp a járműdizájn, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr935707412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása