PTinfo

PTinfo

NET második fázis

2009. augusztus 05. - mestska

A brit közlekedési minisztérium, a Department for Transport elfogadta a nottinghami villamosüzem második ütemének fejlesztési tervét, és jóváhagyta annak 530,7 millió fonttal történő támogatását. Ezzel a 2004-ben megnyitott, ma 14 kilométeres hálózat hossza több, mint kétszeresére nő.  A második ütem keretében két új vonal jönne létre, a 9,8 kilométer hosszú nyugati vonal, illetve a 7,6 kilométer hosszú déli vonal. (térkép itt) A két vonalon összesen 9 millió utast várnak évente. 

A új vonalak a jelenlegi hálózathoz a főpályaudvarnál csatlakoznak, ahol egy 67 millió fontos beruházás keretében az egész állomás megújul, kialakítva egy új hidat, melyen keresztül az új vonalak különszintben keresztezhetik a vasutat. Az építkezések előreláthatóklag 2011-ben kezdődnek, az átadás 2014-ben várható.

Az állami támogatás mellett a fejlesztésben Nottingham is jelntős összeggel száll be, a város részesedése 149,5 millió font. Mivel Nottinghamshire megye kiszállt a projekt támogatásából, így a hiányzó összeget szintén a városnak kell előteremtenie, bár az állam már vállalta a hiányzó pénzösszeg (33 millió font) egy részének kifizetését.

A fotót Andwar készítette a Bombardier kocsiról.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr51286556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása