PTinfo

PTinfo

Nemszeretem

2010. április 04. - mestska

A honlapon megjelenő cikkek és képek a Magyar Szocialista Párt tulajdonát képezik, áll Dr. Tompa Sándor miskolci önkormányzati, valamint parlamenti képviselő honlapján, felelős kiadóként Tóbiás József frakcióvezetőt megnevezve.

Hogy hogy kerül ez ide a blogomra? Az oka ennek mindössze az, hogy a pár hete megjelent egyik posztomat, mely a KTE helyi szenior csoportjának felvetésével, a miskolci villamosközlekedés megszüntetésével, helyette trolibusz-közlekedés bevezetésével foglalkozott, egy az egyben átvette a fenn említett MSZP képviselői honlap, egyúttal a fentiek alapján a szerzői jogot is magáévá téve.

Érdekesnek találom, hogy a politikusi honlap, mely részletesen foglalkozik az oldalon található anyagok felhasználásával, ilyen halál nyugodtan lenyúlja más oldalakról az ott megírt cikkeket, anélkül, hogy erre engedélyt kérnének bármilyen formában. Ha megjelent volna az adott honlapon egy pár soros ajánló, belinkelve az eredeti cikket, egy szót sem szóltam volna. Jelen esetben azonban mindössze annyi történt, hogy a szöveg végére odakerült, hogy forrás: PTinfo, bármilyen hivatkozás beillesztése nélkül. Még érdekesebb, hogy a forrásmegjelölés a miskolci közlekedési vállalat, az MVK oldaláról (feltételezem szintén csak úgy átemelt) származó szöveg alatt van, azt jelezve, mintha az a szöveg is innen származna.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem zavar, ha egy az egyben átemelik az általam írottakat, majd alábiggyesztik, hogy ez az ő szellemi tulajdonuk..... És különösen nem szeretem, ha mindezt elvileg felelős emberek teszik.

UPDATE: A honlapon megjelölt egyik e-mail cím sem működik.....

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr941893981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fricy · http://epitos.blog.hu 2010.04.04. 19:29:59

Nekem pár éve az egyik képemet emelték le a honlapomról úgy, hogy levágták az alján lévő vízjelet, majd megjelentették egy építőmérnöki szaklapban, mint illusztráció...
Ezután írtam a cikk szerzőjének, hogy ezt mégis hogy képzelte? A minimum annyi lett volna, hogy megjelöli a forrást. Kaptam vésül választ, amiben elnézést kértek és felajánlották, hogy előre megbeszélt időpontban megnézhetem a beruházást közelebbról is.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.04.04. 19:41:59

@Fricy:

és én mit nézzek itt meg?... :)

stepboy 2010.04.04. 22:45:23

Nekem erről ez jut eszembe:
m.blog.hu/ud/udomongya/image/_Tobben_UvR_1024.jpg

Egyébként a szövegben lévő linkek élnek és azok visszavezetnek az oldalra. Legalább úgy illett volna, ha megkérdezi, h szabad-e; de mivel neked nincs ilyen frappáns figyelmeztetésed, így mondhatja, h dehát ez nincs levédve...

Káposztakukac 2010.04.05. 13:11:24

azóta kiraktad egy "forrás: ptinfo"-t. ettől még jó nagy bunkóság.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.04.05. 13:55:48

@Káposztakukac:

a forrás ptinfo ott volt eddig is, ahogy fentebb írtam,csak épp az MVK-s szöveg után, és link beillesztése nélkül

kispista 2010.04.05. 16:10:37

@mestska:
Még mindig jobb, mint a hagyományos médiumokban a "forrás: a zinternet" hivatkozás.

Ez egy picikét lopás, de ezek ki lepődik meg?
süti beállítások módosítása