PTinfo

PTinfo

A nap fotója: az első Stadler metró

2013. május 28. - mestska

A Stadler új piacokat keres és új járműveket fejleszt. A most zajló genfi UITP kongresszuson mutatta be az első, a Belkommunmassal együtt készített trolibuszát, valamint az első, Berlinbe szánt metrókocsiját is. Utóbbiból mindössze egy mock-up, azaz egy 1:1 arányú fejrész készült el, a járművek 2015-ben állhatnak forgalomba az U1 és U4 vonalakon. A Stadler két vonatot szállt le első körben, amelyek ha beválnak, további 34 szerelvény lehívására van lehetőség. 

berlin_stadler_mock-up.jpg

Kissé hasas az új kocsi a nagyobb utastér érdekében (fotó: www.eurailpress.de)

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközledési hírekre, érdekességekre, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr105324315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2013.05.28. 13:37:42

De hát ez csak egy fél :)

Viccet félretéve, elég logikus lépésnek tűnik. Ha van, aki kifizeti. A minőség biztosan patent lesz...

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2013.05.28. 13:38:36

baromira nem vágom a berlini hálózatot, ez keskenyprofil, ugye?

padorjan 2013.05.28. 19:48:10

@mestska: Eredetileg az U2-re gondolták az Ik szériát. Ezek is a Hk-hoz hasonló felépítésűek, csak jobb űrszelvény-kihasználású vonatok lesznek. Az U1 6 kocsis, bár járt már ott dupla-Hk. A Schöneberger (U4) meg 2 kocsival jár, amolyan kicsinyített Kanzler-Bahn. :)
süti beállítások módosítása