PTinfo

PTinfo

Gyors halál Bukarestben

2009. május 13. - mestska

Bő két hónapja annak, hogy a bukaresti Henri Coandă repülőtér közvetlen vasúti kapcsolatot kapott. (a vonalról itt lehet olvasni) Most azonban úgy tűnik, hogy az óránként közlekedő, Desirokkal üzemeltetett vonal nem sokáig fog már létezni. A bejelentést a román közlekedési miniszter tette, hangsúlyozva, hogy a a reptéri vonalon olyan alacsony az utasszám, hogy a veszteségeket termel. Az álláspont szerint a veszteséges vonalakat vagy be kell zárni,illetve működésüket át kell gondolni. A vonal szüneteltetésének időpontjáról elmondta, hogy nem azonnal fog történi, de ha a vonal a továbbiakban sem hozza az elvárt utasszámot, ez lesz a sorsa.

A vonatokon naponta átlag 250-en utaznak, ami az irányonkénti 18 szerelvényre visszaosztva finoman szólva is alacsony szám. A reptér naponta 14.000 utast szolgál ki, tehát a 250-es szám ehhez mérve is meglehetősen jelentéktelen.

A megszűntetés és a sikertelenség okait azt hiszem, nem kell sokáig keresni. A repülőtéri busz ára olcsóbb a vonaténál, ráadásul átszállásmentes kapcsolatot biztosít, szemben a vonattal, amelynek végállomásáról csak transzferbusszal elérhető a repülőtér, rossz minőségű utakon (lásd a vonal bemutatását)

Marian Andrei fotója a transzferbuszra történő átszállás helyének minőségét érzékelteti.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr331119929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fricy · http://epitos.blog.hu 2009.05.13. 20:32:55

Őszintén szólva egy vicc volt ez a reptéri vasút, így ebben a formában.

spag · http://railzone.nl 2009.05.18. 18:11:47

rohogni fogtok, de en halal komolyan azt hittem eddig kicsit, hogy ez a tragya aprilis elsejei trefa cikk volt :S

mestska · http://cities.blog.hu 2009.05.19. 22:42:31

@spag:

ááhh, az Új Néplap (gyk. Szolnok megyei napilap) sok évvel ezelőtti címlapos cikkét a szolnoki metróról úgyse tudnám überelni :))

Szolnoki 2009.05.20. 23:41:39

@mestska:

Erről nem is hallottam, de ha megvan a cikk, vagy le tudod írni mi volt benne, az jó lenne.

mestska · http://cities.blog.hu 2009.05.21. 15:04:18

@Szolnoki:

semmi az egész, a kilencvene sévekben volt egy április elsejei címlapja a Néplapnak, ahol az volt a téma, hogy Budapest után Szolnokon lesz a második metró, a Széchenyi-lakótelepet foja összekötni a belvároson át Szandával, vagy a vegyiművek környékével.
süti beállítások módosítása