PTinfo

PTinfo

A nap fotója: vonattal a repülők felett

Bejegyzés alcíme...

2013. május 29. - mestska

Phoenix-ben idén április nyolcadikán nyílt meg a repülőtéri people mover vonal, azaz egy olyan automata kisvasút, amely a reptértől északra elfutó, 2009-ben megnyitott light rail vonalat köti össze a repülőtér 4-es termináljával, valamint az egyik parkolási blokkal. A 2,7 kilométer hosszú vonalat 18 Bombardier Innovia APM 200 típusú kocsi szolgálja ki, hármasával csatolva. A vonalat máris továbbépítik, 2015-re jut el újabb 1100 méter kiépítése után a 3-as terminálhoz, ahonnan gyalogosan elérhető a 2-es terminál is. Mivel a termináloka kifutópályák között helyezkedik el, a villamos pedig a kifutópályától északrat húzódik, így szükséges volt az egyik gurulóutat keresztezni. Itt végül egy 30 méter magas híd kiépítése mellett döntöttek, hogy a Boeing 747-esek is átférjenek alatta.

phoenix_airtrain.jpg
Magasan a repülők felett (fotó: www.bombardier.com)

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközledési hírekre, érdekességekre, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr395331469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2013.07.23. 02:16:44

"Mivel a termináloka kifutópályák között helyezkedik el, a villamos pedig a kifutópályától északrat húzódik, így szükséges volt az egyik gurulóutat keresztezni."
Pedig nem is egy hosszú bejegyzés. :)
"...hármasával csatolva."
Vagy számolni nem tudok, vagy a fényképen nem az van, amiről a bejegyzés szól, vagy rosszul értelmezem a kifejezést. :)
süti beállítások módosítása