PTinfo

PTinfo

Egy egész vonatot körbevett a torontói árvíz

2013. július 10. - mestska

Ugye ismerős, amikor Budapestet elönti egy-egy hirtelen megeredő nyári zápor és a mélyebb pontokon vízben haladnak az autók és a buszok? Valami hasonló történt Torontóban tegnap (július 8-án), csak egy kicsit nagyobb léptékben, amikor egy nap alatt 126 mm eső esett a városra az ebben a hónapban szokásos _havi_ 97 mm helyett. Az eredmény természetesen várható volt: az erre a mennyiségű vízre nem méretezett vízelvezető rendszerek megteltek, az alacsonyabban fekvő területeket elöntötte a víz. Az internet tele van torontói vízben haladó autókkal és buszokkal,  nem ment a metró, de Torontóban olyan is történt, ami Budapesten nem szokásos: egy egész vonatot körbevett a víz.

toronto_arviz_gotrain.jpg

A víz fogságában (fotó: www.nationalpost.com)

A GO Train (a Toronto környékének tömegközlekedését kiszolgáló Go Transit ilyen néven közlekedteti elővárosi vonatait) 17:30-kor Richmond Hillbe induló járata nem érte el úticélját, negyedóra múlva megállásra kényszerítette a zápor. A folyamatosan emelkedő víz 1400 utast ejtett csapdába az emeletes kocsikkal kiszolgált vonaton, amiknek az alsó szintjeire be is folyt a víz. 

toronto_arviz_gotrain2.jpg

Csendélet vonattal (fotók: www.huffingtonpost.ca)

Az utasokat végül a tűzoltók és a rendőrség mentette ki, a vonatot utolsóként elhagyó utasok közel hét órát töltöttek a vonaton. A vonat a helyszínen maradt, végül csak másnap hagyta el a helyszínt.

toronto_arviz_gotrain4.jpg

toronto_arviz_gotrain6.jpg

Van aki közelről élvezte az eseményt.... (fotók: Christiano Yoonga)

toronto_arviz_gotrain5.jpg

A mentés pillanatai (fotó: twitter.com/SimonOstler

Kanadának nem ez volt az első nagy esős árvize az idei nyáron amúgy, június 20-án Calgary központját öntötte el a víz, ott is jelentős közlekedési korlátozásokat okozva. Még a vízilovak is majdnem kiúsztak az állatkertből.

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközlekedési hírekre, érdekességekre, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr925398166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása