PTinfo

PTinfo

Marimekko - Virágokba öltözött közlekedési eszközök

2013. november 27. - mestska

A Marimekko finn márkáról vélhetően minden divathoz értő ember ismeri, de ez ugye egy közlekedéssel foglalkozó blog, így ez nem egy beugró szintű kérdés itt :) A Marimekkot 1949-ben alapították Finnországban, mára a világ számos országban jelen lévő cég. A legjellegzetesebb mintájuk az Unikko, amit különböző szinekben ma már számos helyen alkalmaznak, ruháktól táskákon át ágyneműkig és pokrócokig.

A közlekedéshez a Marimekkonak, mint gyártónak nem sok köze van, ugyanakkor termékeit előszeretettel reklámozza különböző közlekedési eszközökön. A legújabb tagja a sorozatnak a tajpeji metró, ahol a finnek az első tajvani üzletüket reklámozták. - Ázsia kiemelt és jól fizető piac számukra. (A tajpeji metró egyik rosszul megtervezett metróvonaláról korábban írtunk már, lásd a Botrány Taipeiben című cikket )

taipei_marimekko_metro_1.jpg

Pipacsmetró (fotó: blog.alwaysmod.com)

S hogy milyen közlekedési eszközökön lehetett még őket látni?

Pl. hőlégballonon a Beverly Hills-i bolt megnyitója előtt:

Na meg persze autón:

taipei_marimekko_car_1.jpg

Nissan Micra (fotó: blog.alwaysmod.com)


A New York-i bolt megnyitója alkalmából buszon:

new_york_marimekkobus.jpg

Csupa pipacs (fotó: twitter.com/Marimekkoglobal)

És persze a Finnair gépeken is szerepeltek a finn minták:

helsinki_marimekko_repulo2.jpg

helsinki_marimekko_repulo1.jpg

Virághzik az ég (Fotók: www.designboom.com és www.freshnessmag.com)

Ma már egyre inkább különös figyelmet kapnak a legnagyobb grafikusok és divattervezők részéről is az egyes tömegközlekedési járművek külső vizuális megjelenése. Ha érdekel a téma, akkor kattints a közlekedési művészet címkére (vagy simán itt a linkre), ahol számos példát lehet látni Picassoval díszített villamostól pezsgőspohár alakú járművekig.

Ha pont a Marimekko jött be valakinek a kép alapján, annak van egy rossz hírem, a cég termékei nem elérhetőek itthon, bár több környező országban kapható.

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközlekedési hírekre, érdekességekre, ha érdekel, mi van a hazai és külföldi villamosokkal, trolikkal, metrókkal, vonatokkal és sok más eszközzel, milyen irányba halad a technológiai fejlődés vagy épp a járműdizájn, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr75661382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása