PTinfo

PTinfo

Szlovák Flexity

2012. április 25. - mestska

Miközben Prágába sorra érkeznek a Skodák, Varsóba a Pesák és Budapest is fel tud mutatni 40 Combinot, addig a a pozsonyi villamoshálózat lemaradt, már ami a 100%-ban alacsonypadlós villamosok beszerzését illeti. Az elmúlt években többször felmerült egy-egy, erre vonatkozó tender kiírása, végül azonban ténylegesen mindig elmaradt a beszerzés. 

Tele A betűvel (fotó:imhd.sk)

Tesztüzem se nagyon volt, hat évvel ezelőtt feltűnt ugyan egy Skoda 06T, beszerzés azt követően sem lett. Hat év után most egy újabb tesztjármű érkezett Pozsonyba, ezúttal a Bombardier hozta el egyik kocsiját. 

Teszten a Skoda (fotó: www.lokomat.sk)

Még a tréleren a Flexity (fotó:imhd.sk)

Mivel Pozsonyban 1000 mm-es nyomtávon közlekednek a villamosok, így a kocsi is ilyet használó üzemből, a típusból 11-el rendelkező Alicantéből érkezett. Az ötrészes Flexity Outlook kocsi valamivel hosszabb, mint 32 méter, az ülőhelyek száma 50.

Be van csomagolva az ajándék :) (fotó:imhd.sk)

A pozsonyi villamoshálózat barátai, illetve azok, akik ilyen közel az országhoz Flexityt szeretnének látni, várhatóan a 3-as, 8-as, 9-es viszonylatok valamelyikén találhatják meg a járművet, a pontos közlekedésről egyelőre nincs információ.

Az imhd.sk oldal galériájában további fotók találhatóak

mk-nak köszi a tippet!

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr974473821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

premium salmon 2012.04.26. 13:21:55

Parádés gyorshír! Egy időre új állomással és látnivalóval bővül a Kelet-Közép-Európa 100% AP Tuja Túra.

Tágas belső, sok ülés, bár csak 2 400 mm a külső szélesség és 1 000 mm a nyomtáv. Gondolom - egyirányú, mert ez nemigen látszott a fotókon - és az opció első tagja - mert ránézésre újszerű.

Tender kiírásról nincs előzetes hír?

mestska · http://cities.blog.hu 2012.04.26. 13:30:08

@premium salmon: tender kiírásról nem tudok.

A kocsiról nem sikerült megállapítanom, hogy hova kapcsolódik, lehet, hogy a húzódó-húzódó-húzódó 2-es vonalon menne a kocsi, csak épp a vonal megnyittása miatt nem megy.

premium salmon 2012.04.26. 14:45:11

@mestska:
Ez kétirányú kocsi, de Pozsonyban kell-e majd, vagy megelégszenek az eddigi KKE régiós UNI sztenderddel. Akár presztízs akár flexibilitás is diktálhatja a BI-t ld. wroclaw, Varsó, Debrecen, Miskolc.

A blackpooli első Flexity2-höz képest itt több az ajtó, ezzel az alicantei tuja belesimul a 32 méteres/5 tagú//10 ajtós európai „fősodorba” (1+2+2+2+2+1) ajtókiosztással.Egész pöpec...

Érdekes lehet az ülésrend, ha 50 fotelt ígér az ismertető. Az utaskapacitás nem lehet magas, tekintettel a futóművek feletti szingli ülésekre és a kétirányúságra.
Írhatna valaki majd helyszíni, személyes benyomásairól!
süti beállítások módosítása