PTinfo

PTinfo

A nap fotója: Villamos Waterloo-ban

2013. augusztus 24. - mestska

Persze senki ne higgye a cím olvastán, hogy a belgiumi, Napóleon vereségéről híres Waterloo-ról van szó, a vallon kisváros 29 ezer lakosa nem lenne elegendő egy villamos fenntartásához. Nem úgy a kanadai Waterloo, ahol a közel 100 ezer helyi lakos mellett még 350 ezren élnek az agglomerációban. Nem véletlen tehát, hogy a tervezett, 2014-2017 között megépülő 19 kilométer hosszú vonal Waterloo-t Kitchenerrel, az agglomeráció legnagyobb, Debrecen nagyságú településével kötné össze (térkép).

Az Ion névre hallgató vonalra a Bombardier szállíthat 14 darab Flexity Freedom (a Flexity amerikai piacra szánt változata) típusú kocsit, míg 14 másikat opciósan lehet lehívni. Az augusztus 21-én bejelentett üzlet keretében a városba érkező járművek így fognak kinézni:

waterloo_flexitylatvany.jpg

Szerintem klassz. (forrás: www.bombardier.com)

A kocsik 100%-ban alacsonypadlósak lesznek, 30,2 méter hosszúak, 2650 mm szélesek és természetesen Kanadában fogják legyártani őket.

A projekt nem érintené az agglomeráció második legnagyobb városát, a 120 ezres Cambridge-t (még egy "klasszikus", máshonnan ismert név.), a várost egy, a villamost is elérő BRT vonal kapcsolná be a rendszerbe.

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb tömegközlekedési hírekre, érdekességekre, akkor kövesd a PTinfo rendszeresen frissülő Facebook oldalát, ahol folyamatos információt kaphatsz a közlekedéshez kapcsolódó újdonságokról, furcsaságokról, érdekességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://cities.blog.hu/api/trackback/id/tr575473765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása